Как да изберем завеси и пердета

Завеси и пердета в спалнята

Изборът на пердета и завеси е финалният момент в обзавеждането на дома. Те са едновременно декорация и елемент със специални функции. Как да изберем завеси и пердета за различните помещения?

Нашият дом е нашата крепост и прозорците са нашата връзка с околния свят. Те са като жива картина и източник на светлина.

Всеки харесва големи френски прозорци. И едновременно с това човек има нужда от уединение.

Завесите са тази подвижна преграда, която ни скрива от любопитни погледи. Те спират ярките слънчеви лъчи сутрин, когато искаме да останем по-дълго време в леглото. Те поставят цветен акцент в интериора на помещението.

Материите и начините на закачане са разнообразни. Според търсения ефект, може да се заиграете с набора и дължината, и с броя на завесите.

Текстилът внася усещане за уют. Когато изпълнява не само практическа функция, възможностите за експериментиране и акцентиране стават безкрайни.

Завесите създават различни настроения според това, което трябва да се постигне в дадено помещение. Те могат да са тежки и плътни от кадифе или плюш, от петек или блакаут. Завесите може да се комбинират с леки и ефирни пердета, ушити от воал или апликирана органза. Цветовете да са контрастни или от плата като дамаската на дивана. 

Изборът на завеси и пердета според помещението

Всекидневната се нуждае от акцентиращи пердета. Те са продължение на стените и пазят от нежелани погледи. Едновременно с това – не спират напълно светлината, от която помещението се нуждае.

прозорци и завеси в дневната

В спалнята е препоръчително да се заложи на плътни спиращи светлината завеси. Комбинирайте ги с прозрачни или полупрозрачни пердета. През деня слънчевите лъчи се процеждат нежно, само пречупени и с определен оттенък. Ще се получи прекрасна комбинация с възможност да се контролира степента на затъмняване на помещението.

организация на пространството в спалнята

В детската стая завесите е добре да играят същата функция като в спалнята. Разликата е в това, че те трябва да са цветни и весели, и да допълват идеята на интериора. По тях се появяват любими герои и фигури в чисти, ярки или пастелни цветове. Нека децата имат частта да направят този избор.


жилищен интериор Код Руж

Екипът на студио КОД РУЖ създаде интериорния дизайн на много домове. Ако се нуждаете от консултант, свържете се с нас.