Жилищен интериор

Интериорен дизайн на детска стая Море

Интериорен дизайн на детска стая в морски стил

Проект Име
Детска стая Море
Услуга
3D проект, изпълнение
Дизайнер
Ружа Стойкова
Проджект мениджър
Миглена Нунева

Екипът на Code Rouge създаде интериорен дизайн на детска стая за бъдещи капитани!

Кой не обича морето и не иска да живее край брега? Лятото е само три месеца в годината. Споменът за морето и морските вълни е вечен.

Детската стая е проектирана за две момчета, на 6 и на 8 години.  Заданието на родителите е „морски интериор“. Дизайнът на детската стая трябва да носи усещането за безгрижност и игри на плажа. Момчешката стая трябва да е място, което да събужда въображението и да кара децата да мечтаят. А мечтите на двете момчета са свързани с морето.

Няма нищо по-морско от комбинацията на цветове, които напомнят за морето и плажа. Нашият екип избра синьо за водата, бяло за вълните, светло пясъчно за плажа. Използвани са задължителните за морски стил в интериора цветове: светло дърво със сини и бели акценти.

Интериорен дизайн на детска стая Море
Интериорен дизайн на детска стая Море

Концепцията

Концепцията за морски интериор се вижда във всеки детайл от дизайна на детската стая. Започваме от морската цветова схема. Преминаваме през стенните облицовки и стигаме до интериорните аксесоари.  Дори завивките на леглата са с морска тематика. 

Специално внимание е отделено на мястото за прибиране на вещи в детската стая. Всяко от децата има своя сектор от гардероба. Пространството е изградено, като е използвана цялата височина на стаята. За улеснение на малчуганите, двата гардероба са разделени на секции с долна отворена част за обувки, топки, играчки. Средната част е предназначена за  съхранение на дрехите. В надстройката се прибират всички сезонни дрехи и домашен текстил.

Около леглата, част от стенната облицовка преминава в плитки шкафчета.

Интериорен дизайн на детска стая Море

Едно от най-важните неща при проектиране интериор на детска стая е да има място за всички играчки, съкровища и сувенири. На конкретни места са монтирани открити рафтове, които могат да служат както за библиотека, така и за изложба на самолети, роботи,  корабчета и всички други любими детски играчки.

В зоната за учене и писане на домашни, нашето студио за интериорен дизайн подбра раиран тапет на синьо-бели ивици. Едновременно свеж и строг, раираният десен балансира интериора на детската стая. Райето носи по-сериозен дух и спомага за концентрацията на децата.

 

вътрешен дизайн на детска стая Море
вътрешен дизайн на детска стая Море
вътрешен дизайн на детска стая Море

Стените в интериорния дизайн на детската стая

Облицовката над детските легла е оформената под като на къщички.  Напомня за бунгало на плажа.  Стилизираната бяла закачалка–дърво разказва за морето през зимата. 

Всички характерни за морски интериор акценти са умело съчетани. Резултатът е прекрасно съчетание от синьо-бяла цветова гама, синьо-бяло райе и обзавеждане в светло дървесни тонове.  Още с влизането в детската стая, момчетата се потапят в морския свят. 

Важно място интериорния дизайн на детската стая е отделено на декорирането. Текстилът в стаята е в синхрон с морската тематика.  Единични аксесоари в червен цвят, са поставени на видими места, за да напомнят за морския фар.

Курсът на интериорния дизайн на детска стая е зададен, готови сме да отплаваме към реализирането на проекта.