Жилищен интериор

Интериорен дизайн на къща-паметник La Maison

Интериорен дизайн на къща паметник La Maison

Проект Име
La Maison
Услуга
3D проект, изпълнение
Дизайнер
Ружа Стойкова
Проджект мениджър
Ружа Стойкова, Милена Петрова

Презентираният проект е в къща-паметник на културата от 1914 г, с площ 328 кв.м. Тук е живял и работил известен бургаски художник от XX век. Да изпълниш интериорен проект в дом, в който навсякъде се усеща творчески дух е огромна отговорност. Дизайнът е изцяло съобразен с характера на къщата. Като технология, комфорт и функционалност отговоря на всички съвременни изисквания, но носи и отпечатъка на една отминала епоха. Стаите на първо и второ ниво са преразпределени, за да се оформят дневна и нощна зона. Интериорът е реализиран с прецизност в детайла. Усещането за модерен и изящен аристократизъм е в хармония с естетиката на собствениците, техните потребности и философия на живот.

Материалите за ремонта са с високо качество и добра адаптивност към старите технологии, използвани в миналото от големите майстори. Част от подовите настилки, характерните заоблени ъгли в стаите, уникалните парапети, входната врата и отделни елементи са съхранени и изцяло реставрирани. Декорацията с корнизи отпраща към времето на аристократизма и Belle Époque, но се компилира с модерни цветове и детайли. Обзаведено е основно с антикварни мебели. Подбрани прецизно и съчетани от дизайнера, те носят изцяло неговия почерк. Част от тях са реставрирани, други са с творчески редизайн, който им придава еклектично-модерен облик и уникалност.

Повечето осветителните тела и декори са антикварни, подложени на пълна реставрация. Завесите и дамаските са в синхрон с общия стил, като подчертават модерната перспектива на проекта. Камината в центъра на дневната зона е авторска, изцяло с ръчно изработени детайли. Декорите-уникати, печелени на търгове и картините дават окончателен щрих в дизайна.

Интериорен дизайн на паметници на културата

Код Руж обръща специално внимание, на детайлите в изработването на правилна концепция за интериорен дизайн на пространствата на клиентите си. Историческите и културни паметници са от особено значение за културното наследство в съответните градове, а техният дух се запазва именно от вътрешното разпределение на пространството.