Rouge Designs – антикварни мебели в модерен дом

Антикварни мебели в модерен дом

Интересните и колоритни интериори на един модерен дом, са онези, които не могат да бъдат лесно определени като принадлеждащи към определена епоха, стил или школа. Често ги наричаме еклектика. Днес ще разкажем за още един маниер, по който да се обзаведе жилището. Интериорът, постигнат по този начин, интегрира в себе си различни, еклектични елементи. Заедно те създават един жив организъм, единствен по рода си. Той диша, живее и изпълва пространството по неповторим начин.

Този маниер е включването на антикварни мебели като част от един нов, съвременен интериор.

Какво е антикварна мебел?

По определение, антикварна е всяка мебел, която е създадена преди повече от 100 години. Всяка мебел която е над 20 и под 100 годишна пък, обикновено принадлежи към категория винтидж. Модерни са мебелите на 21 век, на 20 и по-малко години.

Модерен дом с характер

Когато решим да съчетаем антикварни мебели в интериора на един модерен дом е важно да помним правила, с които трябва да се съобразим. Разбира се, няма писано правило, кое, къде и как да поставим. Домът е съчетание на любими вещи, цветове, материи и мебели, които заедно носят почерка на обитателите си. Всичко е постижимо, стига да се намери балансът.

Антикварните мебели, идват от друга епоха. Те често са тежки, масивни и доминират изцяло пространството. Тези мебели приковават погледа. Те се превръщат в център или, най-малко, акцент в интериора. Ето защо нашият съвет е да не се прекалява с тях. Не ги струпвайте и ги заобиколете от светлина, изчистени линии и пространство, за да може интериорът да “диша”.

Трябва да се обмисли и правилно зададе функцията на антикварните мебели в модерния дом. При едно умело съчетаване на форми, цветове и стилове, крайният резултат е единство на  функционалност и красота. Получава се обзавеждане, което само по себе си носи лекота и усещане за завършеност.

Една част от антикварните мебели носят история и стойност. Тя трябва да се запази, за да не се загуби характера им. В този случай, при наличие на увреждания мебелите се реставрират. С други може да бъде експериментирано по начин, който да ги адаптира по-добре към съвременния стил. Тогава на помощ идва нашата услуга за Редизайн на антични мебели. Ако искате да запазите бабината маса и тя има нужда от преобразяване, тук редизайнът е отличен избор.

Реставрирането, претапицирането, пребоядисването и преобразяването на антикварните мебели, е сложен процес. Към него трябва да бъде подходено с отговорност, въображение и любов. Ние, в Code Rouge Interior Design, се гордеем с умението си да правим точно това. Поемаме всяко предизвикателство с внимание и усет към детайла, за да направим вашите интериорни мечти, сбъдната реалност. Ако се колебаете дали и как да интегрирате антикварни мебели във вашия модерен дом – свържете се с нас.

Ние го можем! Крайният резултат си заслужава!

Антикварни мебели в модерен дом
Антикварни мебели в модерен дом Rouge Designs
Rouge Designs редизайн на антикварни мебели
Ружа Стойкова мечтае от години за собствен облик дизайнерски мебели ❤️ Сега, както тя сама казва, нейното сърце се изпълва с вълнения и радост … RougeDesigns вече е със собствено лице и следващите седмици ще представи първите си колекции 🥰

Днес, само повдигам завесата на бъдещото ателие с марка
⭐️ 🌟⭐️ RougeDesigns ⭐️🌟⭐️
Rouge Designs  - редизайн на антикварни мебели
Когато искате да сте различни, когато уникалността в дизайна е вашето усещане за личния ви свят 🌟🌟🌟🌟🌟 ние от Code ROUGE Interior Design Ви предлагаме идеи и изпълнения за вашите пространства и мебели.
⭐️ Новите артикули на RougeDesigns вече излизат от производство.