Смелите цветове в интериора

Смелите цветове в интериора

Осем правила за обзавеждане

Уютът в дома се постига, когато има хармония между излъчването на пространствата и свързваща нишка. Често, за да се постигне това без да изглежда натрапчиво, ние като професионални дизайнери, залагаме на топли или неутрални цветове в интериора, и на естествени материали. Не винаги обаче спазването на една цветова гама, е равно на успешен интериорен дизайн. Понякога е нужно да се внесе малко цвят, за да блесне домът, и да му се внесе характер и завършеност. Малко са онези, които в такива случаи залагат на най-ярките цветове от палитрата. Ето осем правила, с които препоръчваме да се запознаете:

60-30-10

Това правило се използва като мантра от декораторите. Ето какво означава: 60% от цветовете в интериора, трябва да са в основната гама, 30% във вторичната и 10% остават за ярките цветови акценти. Ако се спазва това правило, интериорът изглежда ненатрапчиво завършен, с правилните акценти на точните места.

Използвайте цветови схеми

Спазването на горното правило няма да работи, ако сте избрали съвсем несъчетаеми цветове. Затова няма нужда да откривате “топлата вода”. Интериорните дизайнери разполагат с цветови схеми, чиито елементи доказано работят добре един с друг, и прилагането им, е гаранция за успех.

Черен баланс

Подобно на черния баланс при фотографията, добавянето на черен елемент, или елемент близък до абсолютното черно, подчертава ярките цветове. Добавете малко черен цвят, или графит. Ще се създаде усещане за внимание към детайла.

Психология и цветове в интериора

Казано с други думи: използвайте цветовете по предназначение. Доказано е, че оранжевият цвят стимулира апетита. Червеният провокира агресия. Зеления успокоява сетивата. Въздържайте се от червена детска стая! Доверете се на професионалист при определяне на цветовете в жилищния и обществен интериор. Екипът на нашето студио за бутиков интериорен дизайн Код Руж се отнася с особено внимание към този важен етап от декорацията.

Почерпете вдъхновение от природата:

Майката Природа, е създала, и носи в себе си, безброй нюанси и комбинации. Използваме ги като идеи и муза. Често интегрираме тези цветове в интериора на помещението. Понякога той става като продължение на гледката от прозореца. Може би жилището Ви е в сърцето на града и гледката е урбанистична, без зеленина. Заедно с вас ще развихрим въображението. Най-смелите мечти, вдъхновени от природата, във вашия дом.

Започнете с това, което вече е готово:

Не правете цялостно преобразяване, освен ако не е нарочно търсено. Към цветовете, които вече са в пространствата на дома ви, се добавят няколко акцента в ярки багри. Нещо повече, при една добра основа, цветовите акценти могат да се сменят често.

Петната, които дават цвят и завършеност са завеси и аксесоари. Препоръчваме на нашите клиенти да се сдобият с 2 комплекта завеси. Едните се поставят в средата на април до средата на септември. Другите са за останалата част от годината. Запасете се с различни комплекти аксесоари, които да се съчетават с пердетата. По този начин дома ви ще живее с различни цветове всеки сезон. Да! Не забравяйте, че около Коледа и Великден ще имате специална цветова комбинация с малко блясък и много пъстрота.

Всичко е в контраста

Има случаи, особено, когато търси артистичен или дързък интериорен дизайн, залагаме на истинските контрасти. Постигаме смели решения, които неутрализират и най-критичния поглед.

Нарушете правилата!

И последно: нарушете правилата! Ние, като екип, който ви пренася в пространството, в което важните сте Вие, го препоръчваме! С над едно е сигурно: домът никога вече няма да ви се струва скучен и безизразен!