Изберете стая за децата, окъпана в светлина и обич към тях

вътрешен дизайн на детска стая с 2 легла

Днес, Ружа Стойкова, дизайнерът, който вдъхновява нашия екип, съветва всички, да изберат най-голямата и светла стая за децата. В нея те ще учат, ще играят, ще посрещат гостите си, ще спят – ще водят пълноценен живот.

Ето какво разказва Ружа за два страхотни проекта, реализирани от нашето студио.

„Първата стъпка, която един дизайнер прави при проектирането на жилището, е да обсъди със собствениците бъдещото му разпределение. В стаите, които са определени като лични, вътрешният дизайн се съобразява с характера, вкуса, навиците на обитателя.

С хола, кухнята и трапезария е ясно. При жилища с две и повече спални е нужно да се определи коя за кого ще бъде. Обикновено за семейна спалня се избира по-голямото помещение. Това е грешка. Изберете по-голямата и светла стая за децата.

Ето няколко примера на добър избор в разпределение на помещенията.
Това е детската стая на тристаен апартамент в София.

детска стая за 2 момчета
В това жилище по-голямата стая е предвидена за 2 момчета. Получи се прекрасна детска, в която има много място за забавления и учене
морска детса стая
Оформени са кътове за игра, почивка и два мобилни къта за самостоятелно учене
проект за детска стая
Стаята е оформена с усещане за приятен морски бриз, за да напомня на момчетата за любите лета при баба и дядо в Бургас

Представям ви още един проект. При него променихме изцяло концепцията за детската стая. Малко помещение. С място само за 2 легла. Родителите се притесняваха, че децата им нямат свой кът за игри. Направихме нов проект за вътрешен дизайн. Използвахме обичаните от децата двуетажни легла. През деня долното може да се скрие и да се оформи кът за игра. Едновременно с това, децата могат да използва долното легло като канапе за сядане. В този случай се прибира горното легло. Предвидихме две работни места – едното сгъваемо.

вътрешен дизайн на детска стая с 2 легла
И горното, и долното легло могат по желание да се прибират към стената и да освобождават място през деня
вътрешен дизайн на детска стая

Нашите предложения и решения за вашият интериор са основани на многогодишен опит и дълбоко обследване както на пространствата, така и на навиците в семейството. Така всеки получава свое лично пространство при оптимални условия.“

Ружа Стойкова е едно от най-популярните имена у нас във вътрешния дизайн. През своята над 30-годишна работа тя е проектирала  и изпълнила повече от 1000 апартамента. Нейно дело са интериорите на хотелите „Приморец“ и „Мираж“ в Бургас, „Феста“ – София и „Феста“ – Поморие, „Гранд хотел Поморие“, лоби, ресторант и пура-бар в „Резиденция Диневи“ в София, СПА-център в Москва и много други. Носител е на голямата награда на  Dibla Design Awards – 2019 за обществен интериор.