Идеи, с които да поканим пролетта у дома

идеи з пролетен интериорен дизайн

Прекрасната бяла зима, която имахме през тази година, е към своя край, и търсим идеи за пролетно настроение у дома. Съвсем скоро светът ще се събуди за нов живот. Време е да приветстваме пролетта в домовете си. Няколко промени в интериорния дизайн ще пресъздадат чара на този сеон у дома.

В миналото хората са свързвали идването на пролетта с основно почистване на домовете. Днес има толкова други неща, които можем да направим, за да стане нашето вкъщи по-цветно и в унисон с природата.

Няколко идеи за пролетен интериор

Сменете завесите. Вярно е, че не всички можем да сменяме завесите според сезона. Това е един от начините, с които радикално да сменим настроението в дома си. При това е сравнително лесен и евтин. Тежките плътни едноцветни завеси могат да бъдат заменени с такива с леки, феерични и свежи цветове. Те моментално ще освежат стаите, все едно се е развихрил интериорен дизайнер. Ще внесат усещане за събуждане и нов живот, в унисон с идващата пролет навън.

Внесете зеленина. Растенията се събуждат през пролетта, затова е добра идея да внесете саксии и вази, които ще съживят не само интериора. Те ще освежат и пречистят въздуха в дома ви. Ваза с лалета или минзухари, уханни зюмбюли или нежни кокичета, са прекрасен начин да ароматизирате и да събудите сетивата си за настъпващата пролет.

Скрийте коледните накити. Мислите, че това е ненужно за споменаване. Съвсем не е така. Много хора оставят елементи от коледната украса целогодишно. Дали това ще са снежинките на прозореца или някой снежен човек на рафта е без значение. Задължително е да приберете всичко, което напомня за зима и Коледа. Така ще освободите място за нови, пролетни и свежи елементи, а защо не и свързани с предстоящите Великденски празници.

Свещи. Те са целогодишен елемент от интериорния дизайн. Добре е да подбирате ароматите им според сезона. Приберете свещите с аромат на цитруси, канела и джинджифил и извадете свежите аромати на гардения, плодове и зеленина.

Цветни завивки и спално бельо. Това е най-лесният начин за моментална промяна на настроението на дома. Цветни, зелени, жълти, всички багри от събуждащата се природа навън, могат да бъдат лесно вплетени в интериора с подходящо спално бельо и меки одеяла.

За още идеи следете блога на нашето студио за интериорен дизайн.