POP ART интериорен дизайн

pop art

Смело, цветно, щуро и не за всеки – това е ПОП АРТ (POP ART) интериорен дизайн.

50-те години на 20 век са знакови за историята. Това са годините, в които светът се учи отново да живее и да се забавлява. Годините, след погрома на световните войни и опустошените градове, които е трябвало да се възстановяват.

Именно по тази причина възниква този толкова цветен и жаден за живот стил навсякъде в обществения живот.  Навлизането на рекламата и капитализмът също изиграват своята роля в популяризирането на именно този стил. Наречен е Pop Art (Популярно изкуство), и в това няма нищо случайно. Той просто се влияе от всичко, което е било популярно в момента.

Идейно, нали?

В студио за интериорен дизайн Code Rouge обичаме предизвикателствата. Ето защо този стил е един от любимите ни.

Поп артът е изкуство за масите. Изключително отличително за зараждащата се американска култура по онова време. Разцветът е в киното, музиката, изкуството, дори и в политиката. Доминиращата водеща сила в поп арт интериора, е абстрактният експресионизъм.

Точки, пана, разноцветни мебели, знакови елементи от киното, телевизията и популярното изкуство акценти. Това са само част от отличителните черти на интериорите изпълнени в поп арт стил. Всеки елемент от бита, на който има лице на филмова звезда може да се превърне в звездата на интериора. За да не се получи обаче тотална безвкусица от цветове и елементи, е важно да се спазва правилото, че поп арт интериорът задължително трябва да се разполага върху неутрална основа. Продължително и монотонно бяло е добра основа за разполагането на цветните елементи.

Скулптури, бляскави хромирани повърхности, картини в запазения за стила дублиращ се образ в няколко фонови вариации, неонови акценти, завеси, щампи и мебели с отличителна форма. Всичко това взето заедно и изпълнено със стил, носи неповторимият печат на поп арт стила.

Любим наш проект изпълнен в този стил, е едноименният POP ART жилищен интериор, в който присъстват всички елементи на индивидуализма и младежки шик, които са нужни за един съвършен интериор.