Вътрешен дизайн и кулинарни върхове

Ружа Стойкова и Таньо Шишков

Понякога, на пръв поглед несъвместими сфери, вътрешен дизайн и висша кулинария, имат общо подмножество.

Пътищата на шеф-готвача Таньо Шишков и интериорния дизайнер Ружа Стойкова се пресичат. Това е още едно доказателство на математическото твърдение, че всеки две успоредни прави имат обща точка – безкрайността. Тази безкрайност е Професионализмът.

Когато професионалисти обединят сили в общ проект, резултатите поставят стандарти, към които да се стремим.

Новият рибен ресторант Rose Gardens в Поморие е пример за перфектно изпълнение на една задача, поставена на дизайнера Ружа Стойкова и интериорно студио Code Rouge. Преди дни довършителните дейности по вътрешния дизайн на заведението приключиха. Щафетата пое шеф Таньо Шишков. Той ще готви за гостите на „Rose Gardens“ през цялото лято.

Спомени от бъдещето

Доскоро помещението е било неработещ магазин за хранителни стоки. Днес, мястото е изцяло преобразено. Отворете вратата на ресторанта. Ще се очаровате от атмосферата. Приключение от модерен интериор и комфорт със старинни, ръчно изработени реставрирани мебели на майстори – мебелисти от началото на XX век.

Шеф Таньо Шишков и Ружа Стойкова са сред най-разпознаваемите и високо ценени професионалисти, всеки в своята сфера. Предстои да видим как техният почерк ще привлече гостите на курортното градче.

проект за вътрешен дизайн на ресторант
Вътрешният дизайн на Rose Gardens е типично Черноморски.

Доверявайки се на студио Code Rouge, чийто креативен двигател и ръководител е интериорният дизайнер Ружа Стойкова, собствениците успяха да изпреварят събитията. Заведението отвори врати още през април.

проект за вътрешен дизайн на ресторант
Перлено бели мебели.

Цветната палитра на интериора е в перлено бяло, като гребен на вълна, и петролно синьо, като дълбините на нашето море. Тематичните акценти – ветроходни кораби, филиграни (подобни на нежна дантела мотиви, щамповани с контрастен на основния цвят), безброй интерпретации на рибни пасажи, кокетни възглавнички и още редица оригинални хрумки задържат погледа.

проект за вътрешен дизайн на ресторант

С внимание към всеки детайл са създадени и санитарните зони. Блясъкът на 100-годишната мебел в стил „Сецесион“ е напълно възстановен при реставрацията. Тази конзола с антикварна стойност е превърната в основа за две каменни купи, които, в съчетание с индустриалния стил на батериите и огледалата, завършват еклектичния шедьовър.

проект за вътрешен дизайн на ресторант
конзола с антикварна стойност

Ресторант „Rose Gardens“ е поредният завършен проект, в който екипът на студиото използва по невероятен начин реставрирани старинни мебели в модерния стил и градската среда.

проект за вътрешен дизайн на ресторант

Интериорното студио е лидер в изграждане на вътрешен дизайн с оригинални и функционални решения. През 2019-та година Ружа Стойкова и нейният екип от „Соde rouge“ бяха обявени за победители в категория „Обществен интериор“ на най-авторитетния национален конкурс за интериорен дизайн – Dibla Design Awards. Проектът на елитния столичен ресторант „Кармаре“ впечатли международното журито, член но което бе самият Карим Рашид, един от най-изявените дизайнери – в Топ 5 на света, с проекти в над 40 държави.

проект за вътрешен дизайн на ресторант
интериорен дизайн – Dibla Design Awards

Вътрешен дизайн с блясък на море