Особености на вътрешния дизайн на стая на тийнейджър

вътрешен дизайн на детска стая

Да направиш вътрешен дизайн на стаята на тийнейджър е предизвикателство. Необходимо е да познаваш особеностите на възрастта. Само професионалист в интериорния дизайн може да създаде среда, в която младият човек да мечтае и изживява трепети, да работи и да се занимава с любимото хоби.

Задайте въпрос на тийнейджъра: какъв цвят да стените на твоята стая. В 75% от случаите ще получите отговор: черни!

Според обитателя на стаята, всичко трябва да е черно: от завесите до мебелите, от чаршафите до светлината, която струи непослушно бяло.

Всеки от нас е преминавал през този период. Светлината в душата и блесналият поглед сякаш притесняват детето. То мечтае да е „голям човек“. В представите на младежа или девойката, всичко, което е за големи е мрачно. Ето защо тениските изведнъж стават тъмни, чантата става тъмна и дори вътрешния дизайн на дома трябва да е тъмен.

Какво прави професионалният интериорен дизайнер в този случай?

Той открива онези тъмно топли цветове, които на фона на белите елементи изглеждат близки до черното. Има много възможности. Да се съчетае графит с лек релеф и по-светло сиво, което е универсален фон. Да се използва венге на мебелите с деликатни елементи с лека декорация в екрю, ярко червено и жълто на горчица. Или да се избере преобладаващия цвят на интериора да е в синьото на морето преди залез. Малко меланхолия ще убеди вашите поотраснали деца, че това е тяхното.

Вътрешният дизайн на тази стая на млад човек е проектирана и изпълнена от екипа на Ружа Стойкова, Студио за интериорен дизайн Code ROUGE.

вътрешния дизайн на стая на тийнейджър
Вътрешното обзавеждане може да е съчетания от дърво, обикновено череша с леко червеникав цвят, с метален цвят.
вътрешния дизайн на стая на тийнейджър
За този вътрешен дизайн избрахме тъмни мебели в тоналността на стените. С няколко огледала и с осветление, стаята ще е слънчева, интересна и младежка.