Интериорен дизайн

интериорен дизайн

Интериорен дизайн, или как преживяваме пространствата, е мощна, съществена част от нашето ежедневие. Той влияе върху начина, по който живеем, работим, забавляваме се, и дори се лекуваме. Удобни домове, функционални работни места, красиви обществени пространства – тези определения на практика се получават с подходящо оформяне.

Портфолиото на студио Code ROUGE включва два основни раздела:
жилищен интериор
обществен интериор

Най-добрите интериорни дизайнери го правят да изглежда лесно

Те създават пространства, които срещат нашите очаквания и модифицират нашите емоции – засилват ги или ги успокояват. Същевременно Те използват широк набор от умения и технически познания. Интериорният дизайн се е променил драстично от началото на 20-ти век, когато тепърва започва да се появява като самостоятелна професия.

Какво се очаква от един интериорен дизайнер? Той трябва да има познания за:

  • Текстил, материали, цвят, планиране на пространството, устойчивост и др.;
  • Софтуерни приложения за 2D и 3D компютърно проектиране (CAD) и информационно моделиране на сгради (BIM);
  • Структурни изисквания, здравословни пространства, безопасност, строителни норми

Днес, интериорните дизайнери работят с изпълнители, архитекти, инженери, занаятчии, търговци на мебели, собственици на бизнес и жилища. За успеха на един проект има нужда от добро образование, умения за работа и познания в много дисциплини (архитектура; графичен дизайн; приложни изкуства; и … текстил, мебели и дизайн на осветление).

Управлението на проекти в интериорния дизайн обхваща голям брой изпълнители и подизпълнители, които инвеститорът не винаги успява да проследи и управлява. Често пъти интериорният дизайнер е този, който осъществява този контрол като това е допълнителна услуга към изработването на проекта.

Ние в студио Code Rouge (Код Руж) имаме сериозен опит в успешното управление на такива проекти. Доказали сме го през годините, като добри партньори за нашите клиенти.