Мебели в английски стил

английски стил

За тези от вас, които се чудят какво е английско обзавеждане за всекидневна, то това  стил интериор, който създава усещане за наследствен дом, в който всичко сякаш е останало от вашите предци. Не е задължително мебелите да са действително антики. Важно е да са винтидж, и усещането за тях да е като за антики.

Стилът и материалите напомнят за отминала епоха, когато фините детайли са били приоритет при изработката на качествените английски мебели. Декорирането на всекидневна с такива вещи създава красиво пространство. То пази наследена топлина от няколко поколения. То е привлекателно и Ви кара да се задържите в стаята. То е уникално и очарователно.

Какви мебели и аксесоари са отличителен белег на английските домове?

Очарование без усилие, това е характерно и отличава английските домове от останалите. Без значение дали правите интериорен дизайн на всекидневна в градски апартамент или селска къща, можете да имитирате този стил със следните мебели:

  • Акцентни столове: традиционните екземпляри включват крила или такива с дървена рамка. Цветовете са топли и неутрални тонове.
  • Мека мебел: обзавеждането на всекидневна в английски стил не е завършено без мек диван, включващ слоеве от възглавници.
  • Маси, масички, табли на крака: тези шедьоври могат да се вмъкнат до дивана, да са заобиколени от столовете, да се поставят до стените. Покривките са с богата драперия, или самата декорация на масата е толкова богата, че не с нуждае от покривка. 
  • Лампи: колкото повече и колкото по-разлнообразни, толкова по-добре. Ще ги откриете в цялата стая, излъчващи топла, леко приглушена светлина. Някои са с поставка от месинг, други са с дървена, трети с тяло в основния цвят на декорацията.

Материалите.

Отвъд тяхната красота и стил, използването на висококачествени материали е друг отличителен белег на английските мебели за всекидневна. Обикновено се използва твърда дървесина с много високо качество: череша, махагон и клен. Това е и една от основните причини, когато видите мебели в английски стил, техните богати покрития блестят. Внимателната поддръжка гарантира, че качеството на обзавеждането остава непокътнато.

Удачно ли е да използваме интериорен дизайн в английски стил за всекидневна?

Интериорният дизайн в английски стил е прекрасно решение за Вашата всекидневна, ако сте склонни да поддържате мебелите по всички правила. По отношение на обзавеждането с тапицерия, инструкциите за грижа включват спазване на инструкциите на етикета или наемане на професионален чистач. Инструкциите за грижа за дървени мебели включват следното:

  • Периодично завъртайте мебелите, така че парчетата да не седят постоянно на слънце.
  • Вместо да влачите мебели, повдигнете ги и ги поставете на новите им позиции.
  • Редовно почиствайте мебелите със суха кърпа.
  • Почистете дървото, като търкате в същата посока като зърното, като използвате професионален разтвор за почистване на дърво.

Възможно ли е да има прекалено много английски мебели за всекидневна?

Стаите в английски стил обикновено имат „уютна“ атмосфера. Възможно е да се постигне този вид и усещане чрез въвеждането на множество мебели, произведения на изкуството, аксесоари и тъкани. Балансирането на стаята с цвят помага да се предотврати усещането, че е прекалено завладяващо или сякаш има твърде много безпорядък.

Например, ако работите със златни и жълти нюанси, можете да внесете бургундски диван като фокусна точка и да внесете малки акценти на бордо в останалата част от стаята, за да предотвратите това да стане твърде тежък. Ако работите с цветя, можете да използвате дивана си като фокусна точка отново с въвеждането на цветове от флоралния модел в тъканта му като акценти в останалата част от стаята. Тези примери помагат за обединяването на района, без да се появи вид на безпорядък или дезорганизация.

В някои от своите бутикови проекти студио за интериорен дизайн Код Руж създаде пространства с мебели в английски стил. Един от тези проекти е  Пура бар Double D.