Да променим пространството около нас – реновиране или ремонт

Да променим пространството около нас – реновиране или ремонт

Реновиране и ремонт са два различни избора за промяна на пространството около нас. Ремонтът е свързан с конкретни повреди, отстраняване на неизбежните отпечатъци от ползване през годините. В определени случаи се извършва подмяна на дадени предмети, уреди, мрежа, при запазване на основната концепция на интериорния дизайн. Реновиране, или редизайн, е процес, свързан с моралното остаряване на конкретен интериор или желание за промяна на концепцията. Налага се при промяна на функцията на пространството, или желанието да се приложат нови идеи.

Кога е настъпил моментът, това решаваме ние. При промяна на концепцията е препоръчително да се обърнем към интериорен дизайнер, или студио. Ще получим професионална консултация и иновативни идеи.

Много хора се въздържат да предприемат тази крачка. В представите им това е ангажиращо и, може би, скъпо. Добрата новина е, че професионалните услуги на интериорните дизайнери оптимизират времето, разходите, и правят така, че всичко да се случи по-лесно. Крайният резултат в много случаи надминава очакванията.

Има различни сценарии, по които протича процесът на реновиране на дома. Промяна на концепцията може да се получи и без да започвате от нула, или да правите сложни конструктивни промени. Ще ви учуди, как с промяна на светлината, цвета на някоя стена или разместване на мебелите ще заживеете в ново пространство.

Първи сценарий с ремонт

Първият вариант за реновиране е свързан с ремонт на самото пространство. Променят се цветове, прави се частична облицовка на една или няколко стени, или се облепят с тапет. Едно релефно пано на подходящо място би променило помещението като усещане. Старите мебели се разместват, което ще преразпредели обема. Комбинацията цвят и обем променя качеството на живот.

Неутрални тонове. Комбинацията едноцветни стени - бяло, млечно сиво графит, с една "флорална" е артистично решение.
Неутрални тонове. Комбинацията едноцветни стени – бяло, млечно сиво графит, с една „флорална“ е артистично решение.
Еклектика, детайли, разместване и ново предназначение. Настолната лампа сменя мястото си от работната маса на нощното шкафче.
Еклектика, детайли, разместване и ново предназначение. Настолната лампа сменя мястото си от работната маса на нощното шкафче.
Бяло, бяло, бяло. Златна гарнитура - като слънчеви зайчета. Подът е в земен цвят.  Пред нас е синьото на морето. Странно естествена комбинация!
Бяло, бяло, бяло. Златна гарнитура – като слънчеви зайчета. Подът е в земен цвят. Пред нас е синьото на морето. Странно естествена комбинация!
Спокоен пастел и земни и цветове. Струпани мебели от няколко помещения създава наситеност и дава избор. Освободете един обем за сметка на друг. Нека няколко ярки акцента привлекат вниманието ви и пораждат желание за отмора.
Спокоен пастел и земни и цветове. Струпани мебели от няколко помещения създава наситеност и дава избор. Освободете един обем за сметка на друг. Нека няколко ярки акцента привлекат вниманието ви и пораждат желание за отмора.

Втори сценарий с реновиране

Запазете пространството, променете мебелите. Искате промяна без излишни главоболия с майстори-строители, които незнайно защо вършат всичко все едно са собственици на цялото време на света. Не искате строително-ремонтни дейности, боядисване, което не можете да извършите сами.

В този сценарий можете да промените изцяло вашите мебели. Тук ще Ви е нужна професионална помощ от дизайнер, който ще ви покаже прости идеи, които комбинирани ще създадат нова философия на пространството. Това е отново тип реновиране на помещението – дом, офис, търговска площ.

Можете да промените както цвета на съществуващите мебели, така и да модифицирате конкретна мебел. Ще дадете на всеки шкаф, маса, нов живот дори като стилистика.

Удачно е също така да добавите и някой нов елемент с по-различна стил. По този начин ще внесете нов полъх и усещане за цялото пространство. Сменете текстила по меките мебели. Претапицирайте. С подходяща комбинация на цветове може да се постигне визуално усещане за нови форми.

Подмяната на пердета и завеси е лесен, бърз и ефектен начин да постигнете нов облик на стята. Една нова различна декорация носи усещане за нов интериор и ще привлича. Ще усетите сами как се задържате повече на „новото“ място.

Екипът на студио за бутиков интериорен дизайн Code Rouge е близо до вас! Свържете се с нас и следете нашия блог за още съвети.

реновиране на мебелите - текстилни решения, рамки на картини и огледала, детайли, които да смените
реновиране на мебелите – текстилни решения, рамки на картини и огледала, детайли, които да смените
Няколко текстилни елемента. Нова тапицерия и неочакван цвят на завесите
Няколко текстилни елемента. Нова тапицерия и неочакван цвят на завесите
Реновиране. Нов живот на мебелите, сега са вече винтидж. Комбинирани с постелки от естествени материали - сътворено е истинско чудо.
Реновиране. Нов живот на мебелите, сега са вече винтидж. Комбинирани с постелки от естествени материали – сътворено е истинско чудо.